Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2010 14:11 - Обещание за плащане - Въведение
Автор: brink Категория: Политика   
Прочетен: 1302 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.12.2010 14:16


ЗА КНИГАТА

В цивилизования свят има достатъчно суровини, машини, работна ръка и научни познания за задоволяване на нуждите на всички обитатели.
Бедността и глада съществуват защото хората нямат достатъчно пари да купят цялата продукция на модерната цивилизация на справедлива за производителя цена.
Когато има недостиг на каквото и да било, най-очевидният лек е да се създаде още малко от него, а няма реална пречка пред това да се създават още пари. "ОБЕЩАНИЕ ЗА ПЛАЩАНЕ" показва как това би трябвало да се прави, когато парите са обезпечени със стоки и услуги.
Създаването на парите би трябвало да е в ръцете на Държавата или Главата на Правителството, а не в ръцете на частното банкерство. Държавата би издавала достатъчно пари, за да позволи на покупателната способност да бъде в крак с темповете на производство. Хартиените пари, издавани от банките не са истински пари, а пари - "обещание за плащане" и количеството им в обръщение няма голяма връзка с количеството налични стоки и услуги.
Когато има по-малко пари отколкото стоки, хората изпитват недостиг на храна и дрехи.
Когато има повече пари отколкото стоки, цените се повишават и хората плащат все повече пари за все по-малко стоки.
"Обещание за плащане" е най-простичката книга, писана някога върху проблема на парите. Тя обяснява с лесни термини мистериите на "Висшите Финанси". Кредитният Цикъл, Търговският Баланс, Обмяната на Валута, Международните финанси и Златният Стандарт се обсъждат в тази увлекателна книга така, че дори дете може да научи за няколко часа познанието което банкерите и финансистите са добили през годините.
"Обещание за плащане" е удивила и смутила някои от най-големите банкери и икономисти, разкривайки блъфа на тези, които твърдят, че сложността на финансите може да бъде разбрана само от експертите.

УВОД

Заедно с Времето, Финансите сега са най-обсъжданата тема в света. Но дискусията остава трудна, заради объркването, което съществува в много съзнания относно природата на парите. В следващите страници е направен опит да се опише системата на парите така, че найните принципи да бъдат лесно разбрани от който и да било на възраст над 16 години. Бих искал да благодаря на моят приятел C. Featherstone Hammond за голямата помощ, която ми оказа.

Р. МакНеър Уилсън

Следва: Обещание за плащане - В началото...



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: brink
Категория: Политика
Прочетен: 589796
Постинги: 147
Коментари: 414
Гласове: 534
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930