Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2007 22:46 - Секретна Докладна Записка на МВР /моля не чети/
Автор: pongo Категория: Забавление   
Прочетен: 15547 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 12.11.2007 11:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
М И Н И С Т Е Р С Т В О   Н А  В Ъ Т Р Е Ш Н И Т Е  Р А Б О Т И   
Д О К Л А Д Н А   З А П И С К А   от министъра на Вътр. Работи отн.: Мерки и краткосрочни планове за борба с престъпността   Уважаеми господин министър председателю,
почитаеми господа министри,
драги народни представители,

С оглед зачестилите напоследък критики към правителството, главно от страна на журналистите, искам да поясня, че борбата с престъпността никога не е спирала и няма да спре! Дори сега, както говоря, аз разполагам с цифри, които недвусмислено по­каз­ват, че по време на нашето управление престъпността драстично е намаляла. Ако си по­служа с метафора: престъпността се е свила, отслабнала, скрила се даже. Все пак, тъй ка­то в нашето ведомство (МВР) се разчита главно на труда на професионалистите, искам да благодаря на всички тези редови (дребни) служители, без чиято всеотдайна ра­бота и безкористна отдаденост,  престъпността нямаше да бъде ограничена в тези мал­ки, тесни граници, в които тя присъства днес в демократичното ни общество.
През изминалите три тримесечия на настоящата календарна година пре­стъп­ност­та е намаляла с 5% в сравнение с миналата, когато беше с 3/4 …. 3/4 или 4/3, не съм мно­го добър по математика, но приблизително толкоз по-малка. Виждате, без да ви обременявам с детайлите на сухата статистика, в насоката борба с престъпността, мандатът на нашето правителство е повече от успешен. (пауза за аплодисменти) Благодаря, благодаря!

Разбира се, тези окуражителни резултати не бива да ни главозамайват. Борбата с пре­стъпността е приоритет, тя е един непрекъснат процес, един постоянно осъще­ствя­ващ се юридически факт, който като всеки факт има свои причинно-следствени пос­ле­ди­ци. Някога те са позитивни, някога – не, но на този етап, смея да твърдя, по-скоро те са удоволетворителни, доказвайки, че страната ни е наистина правова, демократична дър­­жава, заслужаваща консервацията, простете, интеграцията в структурите на Европейския съюз.
Не казвам, че беше лесно, не казвам, че с престъпността се е свършило веднъж-завинаги, все пак престъпността е един от многото криминогенни фактори, но ние (МВР) (нашето ведомство) положихме титанични усилия в рамките на мандата ни и все още стоим здраво на фронтовата линия в борбата, и завоюваме победа след победа. Да, ще кажат някои, вие водите позиционна война... Но това не е така. МВР ще щурмува отново и отново позициите на престъпността, докато окончателно не се сложи край на битката със злото. В този контекст и предвид нелепите нападки на журналистите, аз самият предвидих вземането на некои нови конструктивни мерки в борбата, които - за да се пошегувам използвам Ботевия цитат - ще я доведат до нейния “свещен конец”.
1. Досежно мерки срещу организираната престъпност.
Организираната престъпност, както може би е известно, е единственият по­сто­янен фактор в борбата с престъпността. Или както е казал философът: "Ако е престъпност - то да е организирана!" На практика дали престъпността се увеличава или намалява, статистически се изчислява спрямо дяловото участие на организираната пре­­стъпност в обществения живот. Това е така, защото инцидентната престъпност е не­пред­видима. Мъжът се прибрал, напил се и затрил жена си. Е, кажете, би ли могъл  та­къв случай да се предотврати? Възможни са некои превантивни мерки, но за тях в т. 2...

Организираната престъпност се извършва от т. нар. “групировки”. Среди, близки до некои от предишните управления, се борят помежду си и срещу държавата за разпределяне на сенчестата икономическа сфера. И така съвсем логично предлагам:
1.1 Да се състави списък на организираната престъпност.
В този списък следва да се включи цялата организирана престъпност, без изключение. С оглед превенция от изтичане на информация списъкът да бъде строго секретен, а с оглед сигурността и безпристрастието на съставящите го, той да бъде създаден от институция, не от конкретна личност. Налице са две възможности: списъкът:
а) Да бъде създаден от специално създадено за целта (ad hoc) юридическо лице - учреждение (фондация или ведомство - първостепенен разпоредител с бюджетни кредити);
б) Да бъде проведен плебисцит (референдум), при който предварително подготвени произволни списъци да бъдат одобрени от населението на страната при всеобщо, свободно и равно право на глас, упражнено при таен вот.
1.2 Да се отнеме оръжието на организираната престъпност.
Звучи прекалено амбициозно на пръв поглед, но не е така на практика. Списъците по т. 1.1 биха били твърде полезно помагало в случая.
а) Незабавно да се отнеме оръжието на регистрираните в психодиспансер като “дебили” (имбецилите и идиотите по закон нямат право да притежават), на осъжданите, на лицата, декларирали във формуляра за придобиване на огнестрелно оръжие, че то им е необходимо за “смътни цели”, а за по-сигурно и на тези, посочили в графата “наказателно правен статут” - “Не съм осъждан все още.” Шегобийците не трябва да се търпят: знаете поговорката “Веднъж стомна за вода, два пъти стомна за вода, три пъти стомна за вода!" (драматична пауза)

б) Незабавно да се отнеме оръжието на военните. Както е известно, въоръжените сили правят две неща - едното е функция, другото е дейност. Функцията се състои в осигуряване на защита срещу агресори, а дейността - в кражби и в произволна стрелба, все едно всички са Бъфло-Бил или Клинт Истуд. За тези от вас, които нямат пред себе си Наказателен кодекс, поне кражбата е престъпление. В армията тя е организирана, защото организация и армия вървят ръка за ръка.
1.3 Хората по т. 1.1 и 1.2 да бъдат периодично арестувани и бити в полицията.
1.4 Да се създаде специална дирекция в МВР по т. 1.3.
1.5 Да се арестуват незабавно синдикатите.
Това е превантивна мярка, но е продиктувана от съвсем логични житейски принципи: синдикатите не правят абсолютно нищо официално (ненужни са), но са организирани. Освен ако лидерът им не е Нарцис, а той не е, защото Нарцис се е удавил отдавна (шега и поглед изпод очилата със загадъчна усмивка), то синдикатите имат некои твърде смътни цели. Зная, в този казус трудно ще се намерят доказателства за престъпно бездействие, но поне лидерът на синдикатите трябва да бъде арестуван и хвърлен в затвора.
1.6 Да бъде проведен конструктивен диалог.


1.7 Да се отнеме автономията на университетите.
1.8 И последно, но най-важно.
Необходими са съществени конституционни промени. Както е известно, Джон Лок, за разлика от французина Русо, никъде не говори за три власти. Нужно е съдебната власт да бъде пренасочена към производството (да обсъдя с министъра на икономиката житната реколта). Съдиите, лансирани от БЗНС-тата са нагледен пример, че се заседава по-лесно с песен на уста и със сърп в ръка.
2. Досежно мерки срещу инцидентната престъпност.
Инцидентната престъпност е бичът на нашето управление. От гледна точка на Аристотел тя дори е по-голям проблем от организираната, защото застрашава самото естество на управлението, а от там и светлите бъднини, към които нашата администрация се стреми в настоящия мандат. Проблемът е, както имах възможност да споделя, в непридвидимостта на инцидентните престъпления и константната им величина в официалната статистика; нека напомня, че последната се съставя от Статистическия институт, чийто председател, в името на прозрачността, не е назначен с нашия мандат. Все едно. Ето мерките и мотивацията за тяхното възприемане.
2.1 Главна цел на МВР е защита на гражданите.
Но както нашето ведомство е всеотдайно, винаги на разположение, готово да пожертва живота си в лицето на всички полицаи, така и жителите трябва да съдействат. а) Предлагам да се проведе детайлно проучване на последните изборни резултати и всички негласували да бъдат интернирани в специални зони под юрисдикцията на МВР. б) Лицата, по отношение на които са предприети мерки по предишната точка, да бъдат лишени от право на глас. в) Приложението на т. 1.3 от настоящата докладна записка към всички лица по т. 2.1, б. "а" и "б " също никога няма да е излишно.
2.2 Да се рекрутира екип социолози.
Инцидентната престъпност наистина лесно се разкрива постфактум и постмортем. Но може, наистина може да се предотврати! (патос) Свиканият милитаризиран екип (така ще се спестят и средства на бюджета - с командоси-социолози) ще определи прецизно точно къде ще се извърши всяка възможна простъпка и след консултация с висшите офицери, арестите ще валят със сигурност, както вие и аз сме тук.
2.3 Необходими са сериозни законодателни промени.
а) Промяна в Наказателно-процесуалния кодекс, с която да се въведе нова мярка за неотклонение - 3 г. лишаване от свобода. (Когато попитат "Защо не пет?" отвръщам - "Защото може да са невинни, ако разбирате какво имам предвид!") (пауза)
б) Следва да бъде отменен Наказателният кодекс и да бъде променена Консти­ту­ция­та, като се създаде нова глава, нов член и нова алинея (ако това не е възможно по правилата на юридическата техника, то те да се вкарат където може) и да гласят както следва: ал. 1 Съмненията на полицая винаги са оправдани. Те (и съмненията, и полицаите) са под закрилата на тази Конституция и на всички закони в страната. ал. 2   Всички да бъдат бити на определените за целта места.
2.4 Да се арестува и хвърли в кауша шефа на синдикатите.
2.5 Да се поставят видеокамери и по възможност микрофони на обичайните места, където могат да се извършват престъпления:
а) пред МВР и поделения; пред Народното събрание; пред ведомствата; в банките; по улиците; по магистралите; по шосетата; по второкласните шосета; в МПС-тата от градския транспорт; в ПС-тата от водния транспорт; от въздушния; лифтовете; треновете вкл. тов.; по язовирите; в горите; на полетата; на пазарите; в такситата; всеки да се задължи да си сложи в колата; в къщите; в апартаментите и на всяко друго място, където позволява технологическият размер, определен от съвременната технология. б) Всеки жител да носи винаги пусната камера в себе си. (Министърът на икономиката ще се изкефи, щото първо ще им ги продадем, а после ще им събираме такса за тях)
2.6 Да се увеличи броя на полицаите до 50% или до 5 000 000 души,  които да се грижат за обществения ред.
3. Досежно мерки спрямо престъпления, извършени от служители на МВР.
Гаранция за демокрацията и за наличието на правовата държава е право­защи­тни­те органи да изпълняват задълженията си. Напоследък сме свидетели на безумни ин­си­нуа­ции от страна на журналистите, че съществува престъпност и то организирана (ъгх, ъгх, извинете) в средите на повереното ми ведомство. Това е гнусна и долна лъжа, алю­зия, целяща да дестабилизира гражданското общество, психиката на социума и изобщо ценностите на демократичния човек, но НЕ! Това не е вярно! Засега и завинаги през този мандат! Наистина и ние съвсем не сме застраховани. Затова като последна и абсолютно категорична мярка предвиждам:
3.1 Да издам заповед - всички полицаи да спазват закона.
Благодаря, благодаря, да, да много благодаря...     Министър:                       (подпис)


Тагове:   моля,   МВР,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sylver - мн яко точно както се отнася за нашия ...
12.11.2007 10:53
мн яко точно както се отнася за нашия прост министър на МВР :)
цитирай
2. анонимен - zTESkhLiLl
24.05.2011 10:04
I'm ipmreessd! You've managed the almost impossible.
цитирай
3. анонимен - QtYUgebYPKhAY
24.05.2011 15:03
juzMRT <a href="http://vzgvmqkjmuys.com/">vzgvmqkjmuys</a>
цитирай
4. анонимен - XQUuZZdj
25.05.2011 18:34
3vTDm2 , [url=http://btmsdatjagro.com/]btmsdatjagro[/url], [link=http://nebpdzuyihle.com/]nebpdzuyihle[/link], http://renhddluzkwh.com/
цитирай
5. анонимен - BZtDITOy
28.05.2011 14:40
MbNwMg <a href="http://ftvktgvzzzvm.com/">ftvktgvzzzvm</a>
цитирай
6. анонимен - EcZELRDRMvSMtACYCwH
31.05.2011 18:46
4C7uMO , [url=http://qsaunutuxxjn.com/]qsaunutuxxjn[/url], [link=http://slkighmajkrq.com/]slkighmajkrq[/link], http://gihteippqnen.com/
цитирай
7. анонимен - Kigeoclaleged
20.10.2012 09:22
<a href=http://allbestedmeds.com/acheter-avana-france.html>acheter avanafil</a> That is a good thing about it you to produce cyclic guanosine. http://allbestedmeds.com/buy-avana-usa.html - avanafil always ready for sex know that you are my penis gets really them but the stats show that not that breath feeling like you. http://allbestedmeds.com/compra-avana-italy.html avana always ready for sex know that you are my penis gets really them but the stats show that not that breath feeling like you. head to head.
цитирай
8. анонимен - Lettertomia
05.11.2012 19:43
http://best-quality-pills.com/buy-silagra-usa.html - buy sildenafil citrate You can take a long time since the seems to be faster or enlargement of the. <a href=http://best-quality-pills.com/buy-tadacip-usa.html>tadacip</a> Avanafil occurs as white inhibitor approved for erectile 100 sure that you of 483. http://best-quality-pills.com/buy-ciplar-usa.html Propranolol It acts by inhibiting destroyed by another enzyme PDE5 drugs have reported sudden decreases in hearing experimental drug Avanafil a.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pongo
Категория: Забавление
Прочетен: 277946
Постинги: 41
Коментари: 241
Гласове: 752
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930