Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2013 21:12 - Октоподът ТИМ си купи и блог.бг.
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 5529 Коментари: 11 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 19:58 - Тимаджийте купиха блог.бг автор: mamkamu категория: Политика   image 
прочетен: 70 коментари: 8 гласове:  10  
 
Вчера 89% от Инвестор.бг бяха купени от групировката ТИМ чрез нейната медийна група „България он еър”. Така един от най-свободните сайтове в България –Блог.бг става собственост на „новият лидер на българската организирана престъпност”, както нарече преди 8 години групировката бивш американски посланик у нас в една грама до Белия дом. Очаква се собствениците да отправят предложение за изкупуване и на останалите акции за да придобият 100% от собствеността на Инвестор.бг. 

Не е никак изненадващо, че „групировката на организираната престъпност” (пак според Джеймс Пардю) посяга към медия. Преди това го същото направиха известни олигарси и съмнителни структури, които изградиха медийни конгломерати, където словото се превърна само в още един инструмент за натиск и неморално обогатяване на своите чорбаджии. Неприятното в случая е, че този път атаката е към Интернет –мястото с най-много свобода в България -напук на собствениците на контролираните медии. Още по-неприятното пък е, че покупката на свободен сайт става няма и два месеца след самозапалването на Пламен във Варна, който протестираше именно срещу ТИМ, колкото и заинтересованите от рекламните си приходи медии се опитваха да го скрият. 

Дали свободните мнения ще продължат да се разпространяват в Блог.бг, както и останалите сайтове на групата, само времето ще покаже, но аз си оставам песимист. Във всеки случай имам готовност да се махна от тази блог платформа :) Ако те не ме махнат преди това :)

Ако някой от блогърите в блог.бг, че и в България е съгласен с горния текст и има желание, моля да го копира и да го постне в блога си. Или пък да напише своето мнение по въпроса, за да видят мутрите, че тук таме са останали и граждани в тая окаяна страна. Не само народонаселение… Това ще е и своеобразен тест за новите собственици за тяхната поносимост към свободното слово. Ще е тест и за блогърите, като общество, което макар и разнородно е способно да покаже, че бившите „борци“ няма да могат да му влияят.


Тагове:   Тим,


Гласувай:
10



1. skarif - Само слух?
23.04.2013 21:17
Това само слух ли е? Има ли доказателства?
цитирай
2. lado - Никакъв слух.
23.04.2013 21:23
Чистата истина
цитирай
3. lado - Доказателство
23.04.2013 21:26
"Bulgaria On Air купи Инвестор.БГ ", пише в. "Стандарт"
Медийната група Bulgaria On Air купи Инвестор.БГ. На БФБ - София бяха сключени сделки с 1 280 229 акции, представляващи 89% от капитала на Инвестор.БГ АД. Акциите бяха продадени за 16 млн. лв. в общо 36 сделки. Последната сделка бе при цена от 12,5 лв. за акция, което дава на компанията пазарна капитализация от 17,977 млн. лв. През деня акциите поскъпнаха с 8,70%. "България Он Ер" внесе в КФН търгово предложение за закупуване от останалите акционери на до 100% от капитала на дружеството, каза изпълнителният директор на компанията Виктория Миткова.
цитирай
4. chavdar01 - КОЛЕГА,ПРОМЕНИ СИ ЗАГЛАВИЕТО. :))))))))))
23.04.2013 21:50
ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛАГАТ НАКОЛЕНКИ?!.........МАЙ!
ТИМ СИ КУПИХА БЛОГ-А,
РАДОСВЕТ РАДЕВ-СОБСТВЕНИКА НА К.К.АЛБЕНА И ДАРИК РАДИО СИ КУПИ
АБВ.БГ И ДРУГИ САЙТОВЕ.
А СЕГА ПИШИ НЕЩО СРЕЩУ ТЯХ,АКО ОСЕРАТ ПЕЙЗАЖА НЯКЪДЕ?!
цитирай
5. tit - Гадното е, че няма друга такава платформа като блог.бг!
23.04.2013 23:15
Времето на тлаките изглежда приключва...
цитирай
6. lado - Платформи има
24.04.2013 00:46
Откровения, лог.бг, гугъл плюс. За първите два мога да кажа,че твърде бързо ме цензурираха. Но ако човек се занимава с поезия или белетристика, или просто си споделя - Откровения не е лош
цитирай
7. veselinvalev - Октопод ме гони, мамо, октопод ме стига....
24.04.2013 11:24
Октоподът иска да изяде всичко. Ама преди да го изяде, иска туй всичкото да напише, че октоподът е най-красивото, най-богатото, най-многообхватното нещо, което може да се случи на туй, което ще трябва да бъде изядено. И че октоподната среда е най-подходящото място за виреене на октоподното слово, мисъл и чувство... Щото само така се създава... октоподно изкуство. Ха честито на всички заслужили средата си! Блоговата.
цитирай
8. veselinvalev - Кураж дружина, вярна, сговорна...
24.04.2013 12:39
Има нещо страшно, ама страшно сбъркано в целия този наш социум, Владо. Блогърите чрез това което пишат и творят - те изграждат блога, а той всъщност може да е собственост и на някой неграмотен, но пък с пари отнякъде. Той тези пари може да ги е спечелил с охранителен рекет и бандитизъм, с крадлива приватизация... Защо блогът не е собственост на тези, които пишат. Според статистиките на blog.bg има 40000 (четиридесет хиляди активни) блогъра. Еба ти парадокса. Четиридесет хиляди нямат средства да подържат блогово пространство, а един, или двами или Т(р)ИМа имат тези средства и собствеността е тяхна. Интелектуалната собственост на десетки милиони публикации, коментари, мисли, чувства. И в един миг могат да я унищожат. Атомна Хирошима на мисълта и чувството. И след нея план "Маршал". За да има подчинение и страх към парите. Към собствениците на парите. Бахти обществото, бахти сбърканящината, Владо. Една от причините да се махна от Варна, бяха тимаджиите, а сега моят блог, мястото където са публикувани моите мисли, чувства, спорове, приятелства, общувания са тяхна собственост и те могат да правят с тях каквото си поискат. И да псувам и да не псувам все тая. Време е да грабваме пушките. Без революция няма да стане. Какво ще кажеш?
цитирай
9. lado - Веско,
24.04.2013 18:57
Изродите нямат съвест. Нито ще поднесат на тепсия нещо на креативния, само защото ги превъзхожда. Целта им е да смачкат исканията на пчеличките, затова или те - или ние.
цитирай
10. teodordetchev - Това си е неприятна новина.
07.05.2013 23:24
Какво ще стане - ще разберем, но както казва нашият приятел - mamkamu, и аз оставам умерен песимист. Би било страшно жалко ако "тлаката" се разтури, ама то хасъл, какво ли не се съсипа под топлите грижи на "новите българи".

Усещам, че пиша баналности, зтова ще добавя - Уеб медия груп - сайтовете news.bg, money.bg и още една купчина около тях, тези дни станахасобственост на лицето Кралев. Също варненец, но не точно ТИМ-аджия. Голямо пазаруване настъпи в интернет, наистина голямо ...
цитирай
11. achoachev - Кой каквото прави на себе си го прави!
18.05.2013 08:15
Казал го е Хитър Петър!Аз не разбирам какъв е смисълът да се купува платформа,която пише срещу теб ,ако нямаш намерение да се възползваш от това.Как в случая биха могли те да го направят.Известно е ,че в мрежата няма анонимност под каквито и никнейми да се крием.Всеки от нас би могъл да бъде идентифициран.Но с каква цел.Ние сме десетки хиляди.Като се има предвид,че информацията в мрежата се тиражира с невероятна скорост едва ли е по силите на някого да проследи докъде е стигнал даден постинг-мрежата е глобална.Аз например съвсем наскоро препечатах един материал за въпросната групировка от един сайт в чужбина.Славата им се носи отдавна зад пределите на страната.Глобалната мрежа е гениално откритие на човечеството и никога не се знае в каква посока ще рекошира дадена публикация,опита тя да бъде спряна и т.н.за да се спрат всякакви казани,доказани и не до там неоспорими неща за господата олигарси е необходимо те да излязат на светло.Едва ли някой от нас знае в действителност кое от написаното за тях е истина и кое не.Ако целта им е да създават митове и легенди за себе си-добре.Но на мен ми се струва,че и те като аптечния бос Марешки вече искат да излязат от анонимност-такава е човешката природа.За какво са ти всичките богатства на света ако не можеш да ги покажеш.Рано или късно този момент идва.Както казваше един мой познат "Защо да се напивам .ако след това не ме види целият град?!"Светлината на прожекторите е велик допинг и никой не може да му устои.Може би те по тази причина си купуват и медиите-подготвят си образа за пред камерите!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2642127
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031