Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2012 17:33 - Въртим новините от "достоверни" неправителствени източници: базиран в Лондон "Сирийски център за наблюдение на човешките права"
Автор: brink Категория: Политика   
Прочетен: 5893 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 08.02.2012 18:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Отразяването на размириците в Сирия от корпоративно притежаваните западни медии се опира ексклузивно на "активисти в и извън страната", на базирания в Лондон "Сирийски център за наблюдение на човешките права", който както изглежда няма присъствие в мрежата, на "Дамаски център за правата на човека", който е член на финансираната от Tides Foundation - Международна Федерация за Човешки Права (FIDH), финансираната от Ford Foundation, Отворено Общество (на Сорос), външните министерства на Франция и Англия и др. "Евро-Средиземноморска Мрежа за Човешки Права", и на "Коалиция за Международния Наказателен Съд", финансирана, редом с други от Европейския Съюз, Ford Foundation, Институт Отворено Общество, John D. and Catherine T. McArthur Foundation и Humanity United.

Humanity United от своя страна е партньор с BBC World Service Trust, с финансираната от Фондация Демокрация (NED) / Отворено Общество / Държавния департамент на САЩ - Benetech, Институт Отворено Общество, и с финансирания от NED - Solidarity Center, който мобилизира работните синдикати в Египет точно когато подклажданите от САЩ размирици започнаха да се запъват. (Забележка: Когато за пръв път прочетох статията всички линкове работеха. Към момента на този превод, много от линковете свързващи Humanity United с въпросните фондации вече не работят  - случайно или не.  БН)
С други думи всички замесени организации са взаимосвързани в огромна корпоративно/фондационно финансирана мрежа, маскирани като индивидуални "организации за човешки права" и добронамерени неправителствени организации (НПОта - прочети още за НПОта тук). В действителност тази мрежа на "гражданското общество" се опитва да измести националните правителства и да се свърже в един интерфейс с глобални "институции" като МВФ, Световната Банка и ООН, всички от които са стъкмени от корпоративни финансисти - олигарси. Това е процесът на създаване на една съвременна, модерна империя.

Американската "Фондация Демокрация" има издание - Democracy Digest - съобщава в статия от Август 2011, озаглавена "
Сирийските военни са "напрегнати", докато Клинтън се среща с опозиционни активисти" (внимание - автоматично стартира клип със силен звук), за едно от многото общи изявления на "Сирийския център за наблюдение на човешките права" и гореспоменатия, финансиран от САЩ "Дамаски център за правата на човека". Междувременно агенция Ройтерс публикува снимка на шефа на " Сирийския център за наблюдение на човешките права", Рами Абделрахман, който си тръгва след среща с британския външен министър Уилям Хейг.

image
Снимка Ройтерс: "Рами Абделрахман, оглавяващ "Сирийския Център за наблюдение на човешките права", излиза от Министерството на външните работи на Великобритания след среща с британския външен министър Уилиям Хейг в централен Лондон, 21 Ноември 2011.
Reuters/Luke MacGregor"

Достатъчно очевидно е, че "Сирийския център за наблюдение на човешките права", базиран в Лондон и получаващ всичките си сведения по "телефона" и от YouTube клипове от Сирия, работи в координация с финансираните от САЩ НПОта и британския външен министър. Имайки предвид факта, че Хейг по подобен начин
обгрижваше лидерите на либийската опозиция в Лондон докато играеше ключова роля в подкрепата за атака на НАТО срещу Либия, както и за последвалото назначение на човека на British Petroleum за "министър председател", съгласуваността на Абделрахман означава дословно повторение на вече изцяло компрометираната и геноцидна кампания на НАТО в Либия.

Точно както и в Либия, където
"активисти за човешки права" сега признават за изфабрикуването на доказателства, използвани от Международния Наказателен Съд и Обединените Нации да узаконят кроежите на Уолстрийт и Лондон за смяна на режима, по същия начин "доказателства" от Сирия се оказаха абсолютна измама, добити от опозиционни "свидетели" и окомплектовани от Karen Koning AbuZayd - един от директорите на корпоративен мозъчен тръст от Вашингтон в "Доклад за правата на човека " на ООН (Който не съдържа проверими доказателства, а само слухове от предполагаеми "жертви","свидетели" и "дезертьори" предоставени от "всички заинтересовани лица и организации" и записани в Женева.)


"Сирийския център за наблюдение на човешките права"  служи за ексклузивния източник за "сведения" идващи от Сирия, въпреки факта, че всъщност е изцяло базиран в Лондон. И докато е проверено, че НПОта с които работи в тандем се финансират от САЩ, самият "Център" не е публикувал откъде получава своето финансиране или пък произхода и дейността членовете си. В такъв случай, от нас се иска просто да повярваме на думите на една мистериозна организация, чийто лидер редовно се среща с британското правителство и да приемем техните непотвърдени "свидетелски показания" за доказателства, на базата на които да се инициира военна интервенция, която потенциално би могла да струва милиони човешки животи.

Това, че корпоративните медии по никакъв начин не търсят отговорност за липсата на прозрачност на  "Сирийския център за наблюдение на човешките права", а повтарят като папагали дословно неговите абсолютно непотвърдени, недокументирани сведения, сякаш са факти ни дава ново осъзнаване за нивото на което ние биваме заблуждавани по целия Западен свят чрез средствата за масова информация.


Вече е
потвърдено, че подкрепяни от НАТО либийски терористи отпътуваха за Сирия да ръководят "Свободната Сирийска Армия" (оригиналната статия е от 27 Декември 2011), предвождани от лидера на Либийската Ислямска Бойна Група (LIFG) - Abdul Belhaj. Трябва да се отбележи, че LFIG по настоящем е в списъка на Държавния Департамент на САЩ като чуждестранна терористична организация (#28). Скоро след това две бомби бяха взривени в Дамаск, убивайки 44 души. France24 даде сведения, че "Сирийското Мюсюлманско Братство" е поело отговорност за атентатите на своя уебсайт, потвърждавайки, че по същество "протестите" са били през цялото време дело на въоръжени бойци.

Въпреки последвали отричания на базираното отново в Лондон ръководство на "Братството",
трупащите се доказателства предполагат, че НАТО и неговите пълномощници стоят зад бунтовете и нарастващото насилие, докато Лондонски НПОта, като "Сирийския център за наблюдение на човешките права" прехвърлят отговорността върху сирийското правителство, като част от злонамерена измама, целяща възбуждането на същите геноцид и разрушение, чрез които Либия бе хвърлена в ръцете на глобалния корпоративен фашизъм.

Tony Cartalucci
Източник
 

 




Гласувай:
5



1. tomcat2 - Каква изненада, днеска прочетох че ...
08.02.2012 17:44
Каква изненада,днеска прочетох че правителствените сили убивали деца в инкубатори и нямаше начин да не си припомня крокодилските сълзи на щерката на посланика на Кувейт в сащ дето разправяше ,че войниците на Садам убивали също бебета в инкубатори по време на първата война с Ирак!Разбира се после се оказа че цялата тази щуротия е пълна измислица и че дъщерята на посланика даже е взимала и уроци по актьорско майсторство от някаква пи ар фирма!Май един и същи човек им пише сега пропагандата срещу Сирия!

Намерих го клипчето :)

http://www.youtube.com/watch?v=LmfVs3WaE9Y
цитирай
2. kykowsky - Абсолюйтно прав си.
08.02.2012 18:11
Друго си е информацията да е от задграничното бюро на ЦК на БКП - базирано в Москва.


цитирай
3. kykowsky - "...потвърдено, че подкрепяни от НАТО либийски терористи..."
08.02.2012 18:31
Ето какво пише в източника ти:


In the wake of the "Arab Spring" and NATO interventions, both official and secret, Qatar seeks to impose Islamist leaders wherever possible. This strategy has led it not only to fund the Muslim Brotherhood and to hand Al-Jazeera over to them, but also to support Al Qaeda mercenaries, who will henceforth oversee the Free Syrian Army. However, this new scenario raises serious concerns in Israel and among the supporters of the "clash of civilizations."


Преведи го точно!
цитирай
4. brink - Не ми е по силите всичко да преведа, но и това е оттам:
08.02.2012 18:37
In recent months, a certain number of Arab newspapers, favorable to the Al-Assad administration, discussed the infiltration into Syria of 600 to 1,500 fighters from the Islamic Fighting Group in Libya (IFGL), rebranded Al Qaeda in Libya since November 2007. In late November 2011, the Libyan press reported the attempt by the Zintan militia to detain Abdel Hakim Belhaj, companion of Osama Bin Laden [2] and historic leader of Al Qaeda in Libya, who became military governor of Tripoli by the grace of NATO [3]
цитирай
5. brink - governor of Tripoli by the grace of ...
08.02.2012 18:38
governor of Tripoli by the grace of NATO
цитирай
6. анонимен - От пропагандата печелят пропагандистите. Не се връзвайте.
08.02.2012 22:12
Аз пък си спомням картата с черепите от 1990 г. у нас. Тя отбелязвала уж концлагери и избити демократи. После тихомълком изчезна. Затова не се впрягам на вести за брой жертви в страни, които представляват интерес за завладяване. На война като на война.
цитирай
7. zahariada - Поздрав!
08.02.2012 22:55
Утре ще намеря поста, който публикувах преди време (в две части) за школите на Сорос за обучение на "демократи-бунтовници". Най-близката такава е в Белград. Така наречения NED още от времето на Рейгън.
цитирай
8. kykowsky - zahariada е по-голем педал, отколкото изглежда
14.02.2012 18:46
Ние сме си същите комунисти - с дървени чутури и меки китки в управлението! Обичаме да барнем чуждото, да бием с кривако душманите и нямаме нищо свято, освен руските рубли след смяната им с долари! Да живее социалната справедливост
цитирай
9. brink - до kykowsky
16.02.2012 13:14
Киковски, защо обиждаш? Този път ти е простено, но ако се държиш неприлично и занапред ще те изтрия от всякъде ... Това е моят блог и моля коментиращите да се държат прилично.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: brink
Категория: Политика
Прочетен: 586110
Постинги: 147
Коментари: 414
Гласове: 534
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031