Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2012 15:46 - Хиляди в Сирия: Благодарим ти, Русия! Благодарим ти, Китай!
Автор: brink Категория: Политика   
Прочетен: 7977 Коментари: 19 Гласове:
6

Последна промяна: 07.02.2012 15:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Външният министър на Русия Сергей Лавров и шефът на руската Служба за външно разузнаване Михаил Фрадков пристигнаха в Дамаск за преговори с президента Башар Асад. Това стана, след като Москва и Пекин наложиха вето на резолюцията на ООН за насилието в страната. Целта на визитата е да бъде потърсен изход от задънената улица, в която се намира ситуацията около Сирия, по-специално заради неотстъпчивостта на опозицията. Не е изключено страните да обсъдят и възможността да бъде подновена дейността на мисията, изпратена от Арабската лига - идея, активно подкрепяна от Русия, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.    "В наш интерес е арабските народи да живеят в мир и съгласие", отбеляза  Лавров в началото на разговора със сирийския лидер. Руският министър подчерта пред Башар ал Асад, че "всеки ръководител във всяка страна трябва да осъзнава своя дял от отговорността. "Вие осъзнавате своята", посочи Лавров.   Руската агенция описва строгите мерки за сигурност по време на посрещането и по 20-километровия път към резиденцията на Асад, но добавя, че обстановката като цяло е била спокойна.   Хиляди сирийци приветстваха руските гости в Дамаск, допълва Франс прес.  "Благодарим ти, Русия! Благодарим ти, Китай!", скандираше тълпата. Националната сирийска телевизия излъчи кадри с море от руски и сирийски знамена, издигнати от посрещачите. Те приветстваха по този начин "позицията на Русия, която подкрепя Сирия и народа й, както и реформите", осъществявани в страната.

Източник




Гласувай:
7



1. анонимен - Точно както по комунистическо време
07.02.2012 16:43
Цитат:
==================
Националната сирийска телевизия излъчи кадри с море от руски и сирийски знамена, издигнати от посрещачите. Те приветстваха по този начин "позицията на Русия, която подкрепя Сирия и народа й, както и реформите", осъществявани в страната.
==================

На подобни "морета" бяха трупани и поляците кагато Брежнев им ходеше на гости. Само тъпанар ще повярва че тези хора са отишли там спонтанно.
цитирай
2. brink - Извинявай, забравих, че "...
07.02.2012 16:52
Извинявай, забравих, че "спонтанни" са само въоръжените групи избиващи цивилни и носещи демокрация и ислямизъм.
цитирай
3. анонимен - Сирия е поредната жертва.
07.02.2012 16:54
Доста се съмнявам в разпространяваните данни от антиправителствени сили. Когато страната е съюзник на Ливан и Иран, медийни приказки за нужда от промяна са естествени. Що няма нужда от промяна в монархията Йордания?- ами защото кралят е наш човек. Айде стига сме вярвали в приказките, че всички които ни посочат вестникарите са "лоши чичковци". Да не заставаме автоматично на страната на пропагандата на нефтопотребителите срещу нефтоизносителите.
цитирай
4. анонимен - Аман
07.02.2012 17:21
Цивилните ги избива Асад, има достъатъчно видеоматериал на който се вижда артилерийски обстрел срещу сирийските градове. Тия 122 милиметрови оръдия не са в ръцете на опозицията - при нея се пада средно по 1 пушка на 50 човека. Ама дори 1 канцеларска ножица да имаха и с нея разрежат портрета на Асад, и това за теб ще бъде престъпление, тероризъм, ислямизъм... Аман от егоцентрични псевдоинтелектуалци, които опитвайки се да бъдат оригинални изпадат в култ към всякакви диктатори.
цитирай
5. анонимен - Цитат: ============== Що няма ...
07.02.2012 17:31
Цитат:
==============
Що няма нужда от промяна в монархията Йордания?- ами защото кралят е наш човек.
==============

Той поне има елементарната честност да се самоопределя според истинската му същност - крал. Докато вашето момче уж държавен служител в една република, ама пак е несменяем, пак държи цялата власт в неговото семейството, да си я наследяват от баща на син.
цитирай
6. brink - до анонимен 4
07.02.2012 17:42
Вадиш някакви твърдения от ръкавите и ги хвърляш по мен без никаква аргументация.
"Цивилните ги избива Асад" - в доклада на наблюдателите от Арабската лига (която западът изпрати и после изтегли - защото бяха твърде обективни) съвсем ясно е записано, че съществуват въоръжени групи, замесени в убийствата на цивилни и сили на реда. Освен това правителството неколкократно призова за спиране на насилието, за преговори и предложи амнистия за всички които се разоръжат. Т.нар. опозиция категорично отказа да преговаря.

"Има достатъчно видеоматериал" - дай го да го видим тоя материал. Само да не е като с влизането на бунтовниците в Триполи, което беше заснето на декори в Катар!

"Тия 122 милиметрови оръдия не са в ръцете на опозицията - при нея се пада средно по 1 пушка на 50 човека." - откъде знаеш това?
цитирай
7. socialismus - Манипулират ни
07.02.2012 18:14
Много ми е интересно защо човек на разузнаването отива в Сирия. Русия знае неща, които има да каже, ама креслювците не искат да чуват. По- интересното обаче е какво ще направят в страна, под психологическа атака? Има ли противодействие?
цитирай
8. анонимен - Цитат: ================ О...
07.02.2012 18:25
Цитат:
================
Определението ми за теб е съвсем точно и аргументът за него е твоята собствена "публицистика", която развиваш тук. Подобна еднопосочност и необективност са присъщи само на човек с душевни проблеми.
================

Цитат:
================
"Цивилните ги избива Асад" - в доклада на наблюдателите от Арабската лига (която западът изпрати и после изтегли - защото бяха твърде обективни) съвсем ясно е записано, че съществуват въоръжени групи, замесени в убийствата на цивилни и сили на реда.
================

В доклада пише ли колко цивилни бяха убити от опозицията и колко бяха убити от режима? Изобщо знаеш ли кой, дето се вика - "коли и беси" в групата на наблюдателите - още един хубавец, замесен в други зверства. Неслучайно имаше наблюдатели които се дистанцираха от него, един от тях си изпусна нервите пред някаква камера и започна да крещи Асад да си маха снайперистите от покривите.

Цитат:
==================
дай го да го видим тоя материал. Само да не е като с влизането на бунтовниците в Триполи, което беше заснето на декори в Катар!
==================

Значи според теб бунтовниците не са влизали в Триполи? Кадафи и той сигурно е жив, а трупът дето показаха по телевизията е гумена кукла. И Чаушеску сигурно е жив, Ленин също.

Цитат:
==============
Освен това правителството неколкократно призова за спиране на насилието, за преговори и предложи амнистия за всички които се разоръжат.
==============
Какви преговори при положение че режимът няма легитимност, с насилие взе властта и с насилие я държи. Поне нещо хубаво да произлиза от него а то - всеки четвърти в Сирия не може да чете и пише, висока безработица, скапана инфраструктура.

Цитат:
==============
откъде знаеш това?
==============
От гражданите на Хомс.
цитирай
9. анонимен - О, вече и психологически атаки и...
07.02.2012 18:28
О, вече и психологически атаки имало срещу режима. Към списъка остана да прибавим само черните магии.
цитирай
10. анонимен - Помня една поразила България пс...
07.02.2012 19:03
Помня една поразила България психологическа атака преди много, много години. Тя започна от ислямисти в България- тия дето сложиха бомбата гръмнала на гара Буново. Ппродължи с "големия" външен дълг на България, който е капка от гръцкия сега, ама служеше достатъчно за атаките, после "танковата касета", която бидейки фабрикувана така и не се появи. Аз от собствен опит зная, че мъдрите се замислят при психологическа атака и бездействат, а други поемат пропагандната дъвка като допинг- оживяват се, намират смисъл в объркания си живот. Заради това викам- Нека не се поддаваме на пропаганда- тя служи изключително на пропагандистите.
цитирай
11. tomcat2 - Благодаря и аз, поклон за постъп...
07.02.2012 19:42
Благодаря и аз ,поклон за постъпката!
цитирай
12. zahariada - Поздрави!
07.02.2012 19:42
Не знам, какви още аргументи и факти могат да размекнат бетона в някои глави. Освен да пленим очевидци и да ги изкараме да разказват на пресконференция в БТА. Най-гадни са сирийците от тяхното общество в България, които плюят по родината си. На топло и сигурно е лесно. При това платено.
цитирай
13. socialismus - Размеква ли се бетон?
07.02.2012 20:09
zahariada написа:
Не знам, какви още аргументи и факти могат да размекнат бетона в някои глави. Освен да пленим очевидци и да ги изкараме да разказват на пресконференция в БТА. Най-гадни са сирийците от тяхното общество в България, които плюят по родината си. На топло и сигурно е лесно. При това платено.


Макар да съм от бетонираните искам да помоля за точност в метафорите. Или "да се разбие бетона" или "да се размекне туткала". М-у другото емигрантите не са длъжни да псуват страната си. Това важи и за българските.
цитирай
14. анонимен - РУСКИ ИНТЕРЕСИ ПОДПЛАТЕНИ С БЕЗУМЕН ЦИНИЗЪМ :
07.02.2012 21:47
"В наш интерес е арабските народи да живеят в мир и съгласие", отбеляза Лавров в началото на разговора със сирийския лидер. Руският министър подчерта пред Башар ал Асад, че "всеки ръководител във всяка страна трябва да осъзнава своя дял от отговорността. "Вие осъзнавате своята", посочи Лавров.
цитирай
15. анонимен - Цитат: ============== Що няма ...
07.02.2012 22:35
анонимен написа:
Цитат:
==============
Що няма нужда от промяна в монархията Йордания?- ами защото кралят е наш човек.
==============

Той поне има елементарната честност да се самоопределя според истинската му същност - крал. Докато вашето момче уж държавен служител в една република, ама пак е несменяем, пак държи цялата власт в неговото семейството, да си я наследяват от баща на син.


Не е точно така. Той е син на крал, но от жена- друговерка и по тази причина не може да наследява мюсюлманския трон. Обаче... когато таткото е на смъртно легло при лечението му в САЩ го обявява за престолонаследник. Това е адски недемократично, но нали ти казвам, момчето е "наш човек", айде да не го кепазим.
цитирай
16. venziko - Да
08.02.2012 11:04
Интересно видео
цитирай
17. анонимен - Хиляди!?
08.02.2012 15:54
Те милиони реваха в Северна Корея.Даваха ги по телевизията...Аз им вярвам, а ти?
;)
цитирай
18. brink - до 18
08.02.2012 15:57
Според мен в Северна Корея реваха от притеснение да не ги налази и тях западната банкерска демокрация...
цитирай
19. анонимен - Не знам.
08.02.2012 16:10
Аз пък мисля,че е от любов към вожда.Спонтанно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: brink
Категория: Политика
Прочетен: 586146
Постинги: 147
Коментари: 414
Гласове: 534
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031