Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2011 13:22 - Изненада: САЩ се месят в руските избори!
Автор: brink Категория: Политика   
Прочетен: 4534 Коментари: 11 Гласове:
6

Последна промяна: 07.12.2011 13:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В статията се разглежда ролята на т.нар. "Неправителствени организации" в дестабилизацията на набелязаните държави и манипулацията на общественото мнение в контекста на руските избори.

4 Декември, 2011 - Какво ли ще кажат американците, ако открият, че техните избирателни секции и определени политически партии са изцяло инфилтрирани от китайски пари, коитайски наблюдатели и подкрепяни от Китай кандидати, съдействащи за китайските интереси в АМЕРИКАНСКИ избори? Отговорът варира от хвърляне в затвора до дела по обвинения в измама, противодържавна дейност и дори измяна, с присъди от десетилетие до доживот, може би дори смърт, както и възможно военно действие за нещо, което лесно може да бъде определено като "акт на война".
В действителност опитите за подривна дейност в други държави и/или вмешателството в техните избори са актове на война, които правителството на САЩ, чрез техните най-различни "неправителствени организации" (НПО) извършват от десетилетия по целия свят. Всъщност самата "Арабска пролет" е геополитически пожар, подпален от тази огромна мрежа от финансирани от Запада НПОта.
New York Times в своята статия "Групи от САЩ спомогнали за развитието на арабските въстания" (U.S. Groups Helped Nurture Arab Uprisings), ясно го потвърждава, когато съобщава: "много от групите и лицата, директно замесени в бунтовете и реформите заливащи региона, включително младежкото движение "6 Април" в Египет, Бахрейнският "Център за човешки права" и активисти като Ентсар Кадхи - младежки лидер от Йемен, са получавали обучение и финансиране от групи като Международния Републикански Институт (International Republican Institute), Националния Демократичен Институт (National Democratic Institute) и "Фрийдъм Хаус" (Freedom House) - нестопански организации за човешки права, базирани във Вашингтон (и финансирани от правителството на САЩ - бел. Б.Н.)"
Таймс продължава, обяснявайки: "Републиканският и Демократичният институти са хлабаво свързани с Републиканската и Демократичната партии. Те са създадени от Конгреса и са финансирани чрез "Националната Фондация за Демокрация" (National Endowment for Democracy), създадена през 1983 да канализира средства за "подпомагане на демокрацията" в развиващите се страни. Националната Фондация за Демокрация получава около $100 милиона годишно от Конгреса. Фрийдъм Хаус също получава основната част от парите си от американското правителство, основно от Държавния департамент." (чийто Главен секретар в момента е Хилари Клинтън - вижте как г-жа Клинтън реагира на новината за бруталното убийството на Муамар Кадафи. бел. Б.Н.)
Същите тези "неправителствени организации" наскоро изиграха основна роля в Мианмар, където блокираха изграждането на мега-язовир, с което щеше да започне развитието на селските райони в страната, произвеждайки електричество за износ и вътрешни нужди и осигурявайки напояване на околните земеделски земи (моля, направете асоциация с блокирането на важни проекти, като "Белене", "Южен Поток" и т.н. в България). Тези НПОта в момента създават социално разделение и в Тайланд, опитвайки се да разрушат 800 годишна независима политическа институция, която от векове удържа на западните посегателства. Има също така документирани доказателства, че същите НПОта се опитват да дестабилизират правителството на Малайзия и отново да поставят начело на държавата куклата на МВФ - Ануар Ибрахим (Anwar Ibrahim) (Виж статията за пионките на банкерите в Европа)
В съседната на Русия държава - Беларус, тази мрежа от финансирани от САЩ НПОта се опита да започне "Беларуска Пролет", за да свали лидера Александър Лукашенко, който твърдо се противопостави на разширението на НАТО към Беларуските и Руските граници. А сега самата Русия изкорени заговор на същите НПОта, пълзящ в и около политическите институции на страната и опитващ се да ги разруши и замени с други.

Дългата битка на Русия срещу финансираната от САЩ подривна дейност.

Това не е първия път, когато Русия се среща с това коварно полазване от чужбина. След падането на Съветския съюз, последва едно беззаконие, където чужденци се втурнаха да разграбват страната и да създадат свой собствен "ред от хаоса". Един от водачите на този "щурм" беше милиардерът Михаил Ходорковски, който скрои "Фондация Отворена Русия" (Open Russia Foundation), в борда на която дори участваха западния корпоративен финансист, елитист - Якоб Ротшилд и бившия съветник по национална сигурност на САЩ от немско-еврейски произход Хенри Кисинджър. В един, вече твърде познат сценарий, Ходорковски и неговата мрежа от чуждестранно-финансирани НПОта се опита да консолидира и прехвърли богатството и мощта на Русия, и съдбата на нейния народ в ръцете на Уолстрийтския и Лондонския глобален "корпоратизъм".

image
Снимка: Ходорковски на сигурно място зад решетките. В Русия мафиотите-банкери от Уолстрийт и Лондон попадат в затвора

Русия, обаче се оказа не напълно беззащитна. След унищожителен ответен удар на държавата, Ходорковски бе хвърлен в затвор в Сибир, където е и до днес, а останалите олигарси, обслужващи западните интереси се разбягаха като хлебарки към Лондон и Ню Йорк. В един кух опит да обрисуват усилията на Русия да защити националния си суверенитет като "нарушения на човешките права", Уолстрийт и Лондон събраха правна защита, водена от глобалисткия адвокат Робърт Амстердам, който освен Ходорковски, представлява и защитава и друг губещ в играта на Уолстрийт да поставя свои пионки на властови позиции по земното кълбо - Тхаксин Шинаватра (Thaksin Shinawatra) от Тайланд.
Съвсем наскоро, с приближаването на изборите в Русия, AFP отправи обвинение, че НПОта, като спонсорираната от "Национална Фондация за Демокрация" - Голос или slon.ru, където редовно участват колони на вече затворения, гореспоменат Ходорковски, са станали обект на хакерски атаки с цел да бъде предотвратено разобличаване на "масови изборни измами". Като за начало, защо изобщо трябва да се доверим на опозиционни групи и и чуждестранно-финансирани НПОта, които имат директен интерес да попречат на партия "Единна Русия" да спечели чиста победа в изборите, да изобличават "масова изборна измама", така и не ни е съвсем обяснено от AFP.
На официалния уебсайт на "Националната Фондация за Демокрация" има поразителен по размери списък с натрапчиви НПОта, извършващи своята дейност по цялата Руска Федерация. Такава бройка от неправителствени организации (даващи меродавни мнения, оплакващи се и пъхащи носа си навсякъде бел. Б.Н.), каквато никой здравомислещ американец не би позволил на американска земя. "Голос" е само една от многото "неправителствени" организации, финансирани от американското правителство, надзиравани от американското посолство в Русия и използвани за вмешателство в суверенните вътрешни работи на тази страна.
Следва продължение


(В тази връзка приканвам читателите да се замислят относно дейността на множеството "неправителствени организации" и "фондации" в България, както и горещо препоръчвам книгата на   "Експертите на прехода")




Гласувай:
6



1. tomcat2 - Гладен янки, арабска пролет в Русия ...
07.12.2011 16:38
Гладен янки ,арабска пролет в Русия сънува!
цитирай
2. анонимен - "Червен мракобес световна конспирация срещу путино-фашизма сънува"
07.12.2011 18:55
Освен лъжи и измишльотини, какво друго ви остава господа червени фашисти???
цитирай
3. анонимен - А,бе
07.12.2011 19:03
за да се стабилизира Русия и трябва един сталински режим.Отново трябва да се отворят политическите лагери Гулаг и да се пращат там всички несъгласни с режима, както и разните неправителствени организации, които са по същество шпионски организации, финансирани и обслужващи прогнилия капиталистическия Запад.Трябва да се затворят границите, както по премето на комунизма.Само тогава може да има ред и сигурност в Русия.
Да, ама Путин е много мек.Трябва по-строго да се пипа.Като Сталин.Иначе Русия загива и се разпада.
цитирай
4. анонимен - Русия загива и се разпада заради ...
07.12.2011 20:09
Русия загива и се разпада заради бандити като вас, комуноиди! Кога е имало демокрация в Русия, та да се разпада от нея? Вас само Северна Корея или Сталинизъм ви оправят! Но да сте от милионите жертви, а не от палачите на народа, каквито се гласите пак да бъдете!
Ама всуе се морите!
цитирай
5. filipgeorgiev - добре казано и на място
08.12.2011 17:23
единствената опция да се пресече действието на неправителствени НПО-та е да се направи публично достояние цялата информация по договори и параметри на споразумения обвързващи правителството, избори и т.н., като се даде гласност и разяснение на всеки аспект от тях. така НПО-тата и тинк-танковете ще станат ненужни. а от там ще се неглижира и дейността им.
само че както в САЩ така и в Русия, Германия, Китай, Япония, Гърция и вярвате ли България?! демокрация няма, няма и да има. докато се крие от народа всичко свързано с неговото развитие и обременяване.
цитирай
6. анонимен - Pomestenoto gore
03.02.2012 00:31
ме подсети към нещо: звучат правдоподобно, но.... Най-простичкият извод би бил, че едва ли не щом ги има разпространени из нета толкова много, то би следвало да са истина и на това се хващат балъците. Но дали е така?

Аз имам друга теория. Сигурен съм, че могат да се и изпишат тонове за обратното: не е трудно, но е трудоемко. Сега остава да видим кой има време за подобни методични трудове, събиране на информация, подреждането и, писането на дълги статии, свързването на линкове. От самосебе си се налага очевидния извод: това са или:
1. хора, които си нямат работа, т.е. са лешпери без пари, които имат много време и са насъбрали много огорчение към системата
2. платени хора, на които това им е работата

И обратното: сред поддържниците на Запада никой не му се занимава да пише подобни идиотщини, понеже хората си имат по-важна работа да си живеят живота, да работят, да се веселят: все дребни удоволствия, които комунягите презират, както презират човешкия род.
цитирай
7. brink - до анонимен 6
03.02.2012 15:44
"Сигурен съм, че могат да се и изпишат тонове за обратното"
1. Откъде си толкова сигурен?
2. Щом може, хайде действай - пиши тия тонове - твоите кумири - убийци са се погрижили толкова да преиначат историята и без туй. Проблема е, че доказателствата на нелепите ви измишльотини куцат не, ами издишат и увяхват.
3. А хрумвало ли ти е,че хората пишещи тези материали, събиращи тази информация и имащи време и желание за подобни методични трудове може би са малко по-ерудирани, малко по-навътре в нещата, малко по-възрастни и видели и малко по-богати - духовно, интелектуално и материално. Може би тези, които ти наричаш "лешпери без пари" могат да те купят и продадат за 5 минути, но предпочитат да изобличават машинациите на шепа самозабравили се банкери - евреи?
цитирай
8. brink - Относно широкоизползваната обида "комунисти"
03.02.2012 15:50
Скъпи анонимни колеги критици, прави ми впечатление, че под път и над път използвате квалификацията "комунист" за всеки, който критикува политиката на САЩ и Израел по света. Нужно ли е да ви напомням, че в САЩ в момента музиката поръчват евреите-банкери - същите, които финансираха и организираха болшевишката революция в Русия, коствала толкова човешки жертви на руския народ?
цитирай
9. анонимен - Pak anonimen
10.02.2012 09:30
Откъде съм сигурен ли? Ами защото аргументите в подобни спорове винаги подлежат на субективни интерпретации, колкото и да ти се иска да вярваш, че подлежат на факти. Никой хуманист не би могъл да ми обясни защо е правилно от морална гледна точка да оставиш един народ под властта на диктатор, само и само да не се намесваш в нечии чужди работи. Мога да споря до утре, че Джордж Буш е идеалист във външната политика, който защитава онеправданите и потисканите, защото народът на Ирак действително бе такъв при Саддам. Примерно. Ето затова съм сигурен.
Достатъчно ли ти е? Щото има и още: тези книги ги има всъщност. За разлика от теб на мен не ми трябват книги писани от крайно настроени личности, за да проумявам и разбирам света. Виждал съм комунизъм, виждал съм и Америка. В Америка човек се чувства свободен до ден днешен, и именно затова се смея с глас на всяка жаба, която чула, че подковават коня, (т.е. някое си хипар-комуне с агентурно минало, или на родителите му, което чуло, че днес се критикуват свободни страни според СОБСТВЕНИТЕ им стандарти) и тя вдигнала крак.

Защо не напиша ли? Ами смятам, че съм ти обяснил. Нямам време - имам личен живот, имам дребни хобита и чисточовешки удоволствия, различни от тези на Георги Димитров, който лежал върху пирони за да се калява за изтезанията. Да, обичам да консумирам, и не ме е срам да го призная. Обичам консуматорското общество и смятам, че хората са щастливи в него. Само шепа нагли комунсити, известни иначе с плътските си апетити, се правят накорем на по-свети и от Джизъс даже.

По третата ти точка: хрумнало ми е, да. И съм установил, че масово не са нито по-ерудирани, нито по-опитни. Най-напред, всеизвестна тенденция е, че човек с възрастта одеснява, да не цитирам сега клишета от Чърчил. Просто слага някой лев в банката. Всички младежи се увличат по комунизма, вкл. и в омразната ти Америка, където мога да кажа от личен опит, че повече от половината студенти са леви. Сетне, надявам се, им идва акъла в главата. И как няма -
цитирай
10. анонимен - prodyljenie
10.02.2012 09:31
И как няма - хора като теб рано или късно се компрометират. Ти, например, с това, че си антиевреин. Как искаш да ти вярвам, когато очевидно тезичките ти са скалъпени благодарение на това, че някой някога ти е направил мисленето по-лесно, като ти е дал едно универсално обяснение за всичко в света - евреите. Ти ли ми претендираш за ерудиция, интелект или бла-бла. Та ти си способен да обидиш цяла една нация безогледно и нагло за секунда. При хора като вас всичко е омраза. Не градене. Мразите Америка, американците, евреите, демокрацията. Затова ви нямам вяра. Вие не обичате хората. Някои от вас просто са си поставили интелектуалното предизвикателство да изкарат черното бяло. Други просто завиждат. Трети - и двете.

И да - има хора вляво, които ще ме купят и продадат с парите си. Обикновено са събрани от лапни-шарани като теб. Примерно Майкъл Мур съм сигурен, че не е беден. Но на него и това му е работата. Другите сте мишки - лешпери без работа или платени драскачи. Плаща ли ви още КГБ? Де ли ще кажеш. И да - комунист си. Не ме интерсува историческата неправилност на израза. За леснота наричам човекомразещите завистници като теб комуняги, понеже дори и да си мислиш, че не си, главата ти е наблъскана с лозунги и идеи от комунизма и комунистите. Същата работа.
цитирай
11. анонимен - WESSELINA1@HOTMAIL.COM
16.06.2012 14:05
NE SABRAVIATE,4E CME V NOVI VREMENA I 4E RUCIA E PREDOPREDELENA DA POVEDE NOVIAT CVIAT
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: brink
Категория: Политика
Прочетен: 586197
Постинги: 147
Коментари: 414
Гласове: 534
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031