Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2011 16:20 - Бивш конгресмен на САЩ - Уолтър Фаунтрой, обявен за убит в Либия, се завръща у дома - познайте кого е видял да извършва убийствата
Автор: brink Категория: Политика   
Прочетен: 1404 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бившият US конгресмен Уолтър Фаунтрой (Walter Fauntroy), който наскоро се завърна от  самостоятелна миротворческа мисия в Либия, каза че се е криел около месец в Либия, след като е станал свидетел на ужасяващи събития в кървавата гражданска война - война, която според Фаунтрой е поддържана от Европейски сили. 

Източник

image
На малката снимка: Уолтър Фаунтрой
Голямата снимка: AP Photo, Gaia Anderson - Бунтовници поемат контрол върху военно превозно средство, позиционирано да отбранява това, което е било база на 32 пехотен полк на Кадафи в Мардун - на 10км от покрайнините на Бани Уалид, Либия, Сряда, 7 Септ. 2011 


Внезапното изчезване на Фаунтрой предизвика слухове и новини, че е бил убит.

В интервю от дома си в северозападен D.C. в САЩ от миналата седмица, известният активист за човешки права каза пред Afro, че е станал свидетел как Френски и Датски пехотинци щурмуват малки села посред нощ, обезглавявайки, осакатявайки и убивайки както бунтовници, така и лоялисти, за да им покажат, кой контролира нещата.

"Какво по дяволите, си помислих. Аз се махам оттук. И така се покрих" каза Фаунтрой.

Бунтовниците казали на Фаунтрой, че им е наредено от Европейските сили да останат на закрито. След това европейците казвали на бунтовниците - "Вижте какво направихте". С други думи - французите и датчаните извършвали и поръчвали бомбардировките и убийствата, след това го приписвали на бунтовниците.

"Истината за всичко това ще излезе наяве по-късно" убеден е Фаунтрой.

Докато е бил в Либия, бившият конгресмен също се е срещнал с либийския лидер Муамар Кадафи. Кадафи управлява Либия от 1969, когато взел властта чрез военен преврат.

Фаунтрой каза, че е разговарял лично с Кадафи и той го уверил, че ако успее да преживее тези атаки, мисията да обедини африканските държави ще продължи.

"Противно на това, което се съобщава в пресата, от това което аз чух и наблюдавах, мога да твърдя, че повече от 90% от народа на Либия обича Кадафи" твърди Фаунтрой. "Ние вярваме, че същинската цел на атаките срещу Кадафи е да се попречи на всички усилия, полагани от африканските лидери да спрат реколонизацията на Африка."

Преди няколко месеца водачеството на Кадафи се изправи пред своето най-голямо предизвикателство. През Февруари, радикално протестно движение, наречено "Арабската пролет" се разпространи в Либия. Когато Кадафи отговори, изпращайки военни, то се обърна в гражданска война с помощта на САЩ, НАТО и ООН.

Версията на Фаунтрой не можа да бъде веднага проверена от Afro, а Държавния Департамант на САЩ не потвърди версията му за събитията. Той не е бил в качеството си на официален представител на САЩ в Либия. Той се върна във Вашингтон на 31 Август.

В интервюто си за Afro, Фаунтрой споделя, че е минал в нелегалност, след като до него е достигнал слух, че е убит. Решил за повече от месец да не се свързва със семейството си, и продължил с мисията си да говори с африкански духовни водачи за движението за обединение на Африка, въпреки арабските бунтове.

"Все още съм тук", казва Фаунтрой, сочейки към няколко части от тялото си. "Имам си всички пръсти. Изключителен късметлия съм, че съм тук сега."

След слухове и съобщения по блогове, че Фаунтрой е бил убит, от офиса на Конгреса, Елинор Холмс Нортън (Eleanor Holmes Norton D-DC - демократ от Вашингтон) обявява на 24ти Август, че поддържа връзка с органи на властта, които потвърдили, че Фаунтрой се намира на сигурно място, под опеката на Международния Червен Кръст.

В своя дом, Фаунтрой извади няколко бележки и тетрадки, за да обясни защо е пътувал до Либия във време, в което страната преминава през такива социални сътресения.

"Това пътуване до Либия беше част от една много по-голяма мисия, започната от Др. Мартин Лутър Кинг младши, който ми поръча да събера четири африкански държави на континента с четири от Африканската диаспора, с цел да възстановим контнента до неговия предколониален статус." обяснява Фаунтрой.

"Ние искаме Африка да бъде житницата на света. В момента всички главни пътища във всяка държава в Африка водят до пристанища, откъдето се изнасят нейните природни ресурсии богатства извън континента, за да бъдат продадени на Европейските пазари."


Тагове:   Африка,   война,   Либия,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: brink
Категория: Политика
Прочетен: 586217
Постинги: 147
Коментари: 414
Гласове: 534
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031