Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2011 15:35 - Международна военна подкрепа за Либия води до отстъпления за ПНС
Автор: brink Категория: Политика   
Прочетен: 3302 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 28.09.2011 12:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дори Ал-Джазира не можа да продължи да отрича повече. Силите на НАТО/ПНС са в отстъпление след като либийската войска, племенни и доброволчески сили осъществиха стратегически и тактически промени, а дългоочакваната подкрепа от племенни милиции и други сили вътре и извън Либия започна да се проявява. Тоталното въздушно превъзходство на НАТО обаче, както и вселяващите ужас бомбардировки върху либийското цивилно население продължават и ще продължават докато не се прояви отдавна закъснялата международна намеса.
от Др. Кристоф Лехман (Christof Lehmann)

Скорошното въвеждане на стратегически и тактически промени от страна на Либийските отбранителни сили, което освен друго даде като резултат и издигането на зеления флаг над части от Бенгази, Киренайка и дори Триполи, както и скорошното значително навлизане на многобройни (20 000) Туареги бойци (Либийските племена) на страната на либийците продължава да дава положителни резултати. Докато "Ал-Джазира", (чийто изпълнителен директор подаде оставка, след обвинения в пристрастност и бе заменен от катарски принц) съобщава за тактическо отстъпление на силите на НАТО/ПНС от град Сирт, NSNBC получи потвърдена информация, че "бунтовниците" са били изтласкани назад с 30 километра понасяйки тежки загуби. Най тежките сражения са били по протежение на северния път извън Сирт и на летището, което е отново под контрола на либийските правителствени сили. Кампанията на НАТО/ПНС срещу град Бани Уалид също постепенно спря и се превърна в отстъпление, както се случи и в Киренайка и като цяло навсякъде в южна и северозападна Либия, докато в Бенгази и дори Триполи вече има райони, които отново са под контрола на либийските сили.

Безредието и корупцията сред "бунтовниците" е очудващо, имайки предвид, че Франция, САЩ, Великобритания, Катар и други нации имат значителен брой специални сили измежду тях. Днес NSNBC получи потвърдени данни, че "бунтовниците" са отрязали електричеството за район в Бенгази, контролиран от Либийските сили, в опит да започнат преговори и настоявайки за големи парични суми, за да пуснат отново електричеството.

Скорошното развитие на земята най-вероятно ще се подобри още, след като дългоочакваната международна помощ започва да се проявява. Според данните, племенни и номадски бойци от Египет, Нигер, Чад, Алжир и Тунис са се присъединили към бойните действия, на страната на Либийския народ.

image

Арабската социалистическа партия Баас под водачеството на бившият иракски премиер министър - Izzat Ibrahim al-Douri (фалшиво обявен за мъртъв през 2005, в момента издирван от САЩ) потвърди, че влиза в Либийската война, приемайки я за национална освободителна война срещу империализма. Много от войниците на партията имат многогодишен опит, биейки се едновременно срещу метежници от Ал-Кайда и военни сили на САЩ. Бившият премиер министър на Ирак е традиционен съюзник на Либия, както на Сирия и Русия и има свои представители в Ирак, Либия, Йемен, Сирия, Палестина и други арабски държави.

И докато военната ситуация като цяло се подобрява, НАТО безнаказано продължава със своите терористични бомбардировки на цивилни цели. След вчерашната терористична бомбардировка на гр.Сирт се съобщава за 200 загинали и 1800 ранени цивилни. НАТО засили употребата на касетъчни бомби и други касетъчни амуниции срещу центрове на цивилното население. Докато НАТО и ПНС транспортират много от своите ранени в болници в Тунис, Алжир и Египет, болниците в обсадените градове са в опустошено състояние. В скорошен телефонен разговор с медицинско лице от Сирт, докторът ни информира, че те нямат повече медицински средства от каквото и да било естество., операциите се извършват без упойка, а пациентите им умират поради липса на основни средства и от обикновени инфекции.

С Организацията на Обединените Нации, която окончателно изгуби малкото си останало доверие, единственият жизнеспособен вариант за спиране на войната срещу Либия би бил масивно излизане на нации от ООН и установяването на наистина демократична, наистина хуманитарна международна общност от нации, която сурово да криминализира войната за това което тя представлява - убийството на човешки същества в голям мащаб. Авторът на тази статия и редактор на NSNBC пита, заедно с бившия премиер министър на Малайзия - Др. Тун Махатир Мухамад (Tun Mahatir Muhammad) следното: "Можем ли да запазваме най-строгите наказания за онези, които отнемат живота на друг човек, но да узаконяваме подстрекателството към убийство и извършването на убийство на стотици и хиляди хора?"

image
Dr. Tun Mahatir Muhammad - активист за криминализиране на войната
http://www.criminalisewar.org/

Призовавам българското правителство да се оттегли от участието си в това престъпление срещу човечеството. Призовавам всички добри и мислещи хора да дадат своя принос за оттегляне на България от тази позорна грабителска война!

 "Прецизна", "хуманитарна", касетъчна бомба на НАТО в гр. Брега:





Гласувай:
7



1. chavdar01 - КАСЕТЪЧНИТЕ БОМБИ НЕ БЯХА ЛИ ЗАБРАНЕНИ?
27.09.2011 16:17
МАЙ НЯКОЙ ПЛАЧЕ ЗА СЪД В ХАГА.
цитирай
2. brink - НАТО и Хага
27.09.2011 16:38
НАТО отдавна са за съда в Хага, проблема е, че както и ООН, така и международният съд в Хага са просто инструменти, които допълват геноцидната политика на НАТО. Всеки съперник на "евро-атлантическата" измама може да бъде съден в Хага, дори без доказателства но не и НАТО. Все едно тиранина сам да се осъди...
цитирай
3. анонимен - кой резанак пише -проста работа, ...
30.09.2011 11:37
кой резанак пише -проста работа, ние пише много по добре,за 150 правим шекер репуртаж за Кадафито,излезе пред български читател Ангел и отзад му стърчат хриле,приемаме пари по уйестърн унион,150 евра ей да не праща друго пара ,че мама ви сиганска...,ние тук работи на акорд денонощно дано го вдигнем..падналия кадафито,шото той добро било и плаща на евра и на друго сиганин,и ние убаво пишем за него и той прати и злато,и сичкото ромале пие цела седмица ,може прати оная дето ражда,да ражда чавета ,да има да продава,алъш вериш,става богато кадафито и купи себе трамвай да вози из пустиня ,даже може него продаде много Туарег джип с него много золум прави части на бартер вземе
цитирай
4. brink - Оставям горния коментар (3), за да ...
03.10.2011 11:57
Оставям горния коментар (3), за да се види аргументацията и стила на Врага.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: brink
Категория: Политика
Прочетен: 586261
Постинги: 147
Коментари: 414
Гласове: 534
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031