Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2011 18:38 - Бенгази: кръв по улиците - Катарци, Британци и Французи убиват невъоръжени цивилни
Автор: brink Категория: Политика   
Прочетен: 1544 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В по-нататъчно безсрамно нарушение на така наречената "Резолюция на ООН", Катар, Британия и Франция са на земята в Бенгази, сражавайки се срещу либийци, които искат да сложат край на тероризма на Ал-Кайда в Бенгази.

image

Данни от Бенгази 31 Юли 2011

Източник

Мери Едуардс (Marie Edwards) -
от защитен източник

НЕРЕДАКТИРАНО

Племето Уарфала (Warfalla) - едно от най-големите в Либия (Шейх Али е главата на това племе и на съвета на всички племена) - е пламнало! Те са гневни - убийството на Абдул Фатах Юнис (от племето Обейди) предизвика огромно разцепление сред така наречените "бунтовници" и те сега активно се сражават срещу Ал-Кайда в Бенгази. Снощи (30 Юли) 4 или 5 елемента на Ал-Кайда бяха убити. Племето Уарфала не са въоръжени с никакви усъвършенствани оръжия и някои от войниците, които се сражаваха за бунтовниците сега се върнаха да се бият срещу елементите на Ал-Кайда, заедно с племената. Също така, някои фракции от членове на Уарфала на изток (племето Уарфала се състои от 52 фракции), които досега не се бяха изказали, сега говорят и се бият - ВСИЧКИ ТЕ СА ПРО-КАДАФИ.

Жестокостите, които се случват в момента са потресаващи. Катарски войници, танкове и хеликоптери открито избиват тези невъоръжени племенни членове. Те са разположили своите (катарски) танкове по улиците в Бенгази. Те говорят по високоговорители, казвайки на хората да се разотиват по домовете. Активно се стреля по невъоръжени цивилни. СЕГА, тази вечер, заместник министъра на външните работи Д-р Калед Каим (Khaled Kaim) заяви, че има още племена, желаещи да се присъединят към Уарфала и те се придвижват към Бенгази в този момент. Той каза, че в момента Либия е много притеснена от това, какво ще предприеме НАТО: "Те (НАТО) поеха отговорност към бунтовниците и не биха могли да ги изоставят сега нали?" И така, убиването на невъоръжени или въоръжени с ножове и камъни цивилни е това, с което открито са се заели НАТО и Катарските военни.

Само преди 10 минути ни посети член на Уарфала - Исмил - 2мата му братовчеди са убити днес от Катарските сили, а са били невъоръжени. Единия от тях е носил зелен флаг, а другия - дръжка от метла. Той твърди, че е имало кървава баня устроена от Катар и са убити повече от 120 цивилни и числото се повишава. Исмил твърди, че не само катарски военни са на мястото избивайки цивилните, но също така по улиците е имало специални части на САЩ, Великобритания и Франция и те също са убивали племенните членове.

Отговорете ми на това: Кои по дяволите са Катар, САЩ, Британия или Франция да казват кой ще управлява, кой ще живее или умре в Либия? Какво по дяволите е сбъркано с тях?

Не беше ли тази война започната с една ЛЪЖА, че Кадафи убива невинни цивилни?? А какво правят в момента "освободителите"??

Един от проблемите е липсата на пари за хората в Бенгази и източната част на Либия. Рамадан започва утре (1 Август) и обичаят е да се пости, след което да се празнува в продължение на около 30 дни. Мюсулманските семейства по целия свят пълнят своите килери за този религиозен период. В Източна Либия не могат да си купят ежедневни необходимости, камо ли продукти за празненството. Хората поддържащи Кадафи живеят в постоянен страх от екзекуция. Поддръжниците на бунтовниците страдат от липса на всякакви стоки и услуги. Сега - сезонът на Рамадан още повече демонстрира тяхното окаяно положение.

От месеци бунтовниците и ПНС обещават пари за хората. Къде отидоха всички пари? Те така и не дойдоха. Всички пари, които влизат, отиват в джобовете на предводителите и бунтовническите наемници, а за обикновените хора няма нищо. Обещаните последно 500$, вчера станаха 100$. Това не е достатъчно да се купи дори по 1 агне на семейство за празника.

НАТО е наистина терористична група, финансирана и подкрепяна от нашето правителство (авторката е американка). НАТО активно бомбардира мирни градове, открито подкрепя незаконното превземане на една суверенна нация. Как им се разминава това престъпление?

Мари Едуардс е експерт по либийските въпроси и проект координатор за Африка. 
Може да се свържете с нея на:

ThePressPhoto@optimum.net.

http://pub.mathaba.net/author/marie-edwards/


Реч на Кадафи от 21.07.2011 в гр. Сирт с английски субтитри:






Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: brink
Категория: Политика
Прочетен: 589057
Постинги: 147
Коментари: 414
Гласове: 534
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930