Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2011 16:24 - Какво всъщност се случва в Сирия?
Автор: brink Категория: Политика   
Прочетен: 3385 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 12.08.2011 17:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Официалните медии ни засипват с информации за това как режимът в Сирия брутално смазва "мирните протестиращи". Държавни глави се надпреварват да оказват натиск върху сирийското правителство да не използва сила срещу "собствения си народ" - сценарий, който видяхме докъде доведе Либия. Видео и снимков материал обаче липсва, с изключение на кратките филмчета с лошо качество, снимани с мобилен телефон, които се оявяват в нета.
Единствено журналистите от vesti.ru излизат с репортаж от мястото на събитието. Провеждат интервюта с кмета на град Хама, както и с местни жители. Информацията е доста по-различна от официално лансираната в западните медии.
Местното население твърди, че протестиращите са в по-голямата си част чужденци. Жена разказва как на улицата, маскиран мъж и поискал документите. След като повъртял паспорта в ръцете си я попитал как се казва. "Той дори не можеше да чете". В града е внесено оръжие и пари с камиони. Един от арестуваните е признал, че за участието си в безредиците му е било платено над 100$ на ден. "Бандитите стреляха безразборно по полиция и цивилни" твърди местен жител. При изненадващата въоръжена атака с бомби и автомати срещу полицейското управление в града са избити почти всички полицаи, натоварени в камион и изхвърлени в реката извън града.
"Само намесата на армията беше в състояние да се справи с тези бандити" казва един от оцелелите.

Гледайте репортажа тук

Следва да си зададем въпроса - останала ли е изобщо някаква легитимност в частните западни (в това число и БГ) медии? Защо те са инструмент за пропаганда и дезинформация, вместо за информация и съобщения? 

Благодаря на krizata за линка с репортажа и за дейността му изобщо.

Поствам линк към една статия отпреди доста време, където се предвижда агресия срещу Сирия. Тук.




Тагове:   протести,   истината,   Сирия,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Пурко
12.08.2011 16:54
Ще вярвам на снимачен екип, на който определено му е казано какво точно да снима, и кого да снима, и как да снима.
И май това се казва медийна манипулация, а няма да вярвам на кадрите с лошо качество, който са правени буквално в движение, и са на 100% автентични, как стрелят и убиват хора, а тези се опитват да обясняват ама видите ли колко е спокойно в Сирия.
Едно време така беше и в Афганистан.
Всичко си беше по мед и масло.
Ама се оказа че Руснаците там са вършили доста поразии, заради който сега съвсем основателно и оправдано, си ги мразят в цял свят, и никой не ги взема на сериозно.
А бе просто скрийте се бе смешници.
Знам ги как стават тези неща.
Вземат 20 - 30 уж местни хора, а те са верни на режима хора, и ето го общественото мнение.
А защо тогава не искат да допуснат на територията на Сирия и други снимачни екипи, а само точно този екип са допуснали, и то точно на Руска телевизия. А знаем че Русия въоръжава престъпника Башар Ал Асад.
Не го правят. Защото много ясно ще се разбере какъв е проблема в Сирия. И че положението не е такова за каквото се опитват да ни убеждават въпросните пишман журналисти в Сирия.
Май ни мислят за будали, и че ядем доматите с коловете.
цитирай
2. анонимен - Не може да се вярва на руски екипи -
12.08.2011 20:27
те лъжат,защото Русия подкрепя престъпника Башар.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: brink
Категория: Политика
Прочетен: 586168
Постинги: 147
Коментари: 414
Гласове: 534
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031