Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2010 17:24 - Пътят към III световна война - VIII. Частният военен комплекс
Автор: brink Категория: Политика   
Прочетен: 2532 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 21.12.2010 17:51


 Глобалният елит вече използва "Войната срещу тероризма" като претекст да увеличи драстично военните разходи на Пентагона и чрез държавни поръчки за подизпълнение да създаде масивен военен и разузнавателен комплекс на гърба на американския данъкоплатец. Според изчерпателен доклад на Уошингтън Поуст, шокиращите 1,2 милиона частни контрактори работят за този комплекс. Повечето американци не знаят, че 69% от разположените в тяхно име войници са частни контрактори, а 80% от тях са с друга националност, тоест дори не са от САЩ. Повече от половината войници, разположени в името на Америка, финансирани от от американските данъци не се бият за страната си, а за надницата си.

Войните са изключително доходоносно обирничество, което предизвиква огромна инициатива те да се продължават. Това е една от причините войната в Афганистан да е най-дългата в историята на САЩ. Тази система доведе до безкрайно състояние на война. Военните разходи, широко отразявани да са около 680 милиарда долара годишно,  са всъщност над 1 трилион годишно. От този зашеметяващ годишен разход, 25% са безотчетни, без да се броят милиардите долари от данъци, загубени в следствие на свръх таксуване от страна на частните контрактори в Ирак или пък в следствие на откровени измами.

Този частен военен комплекс е станал до такава степен неконтролируем, че политиците са принудени да признаят, че нямат представа какво се случва вътре в него. Доклада на Уошингтън Поуст разкрива:

"Свръх секретния свят, който правителството създаде вследствие на атаките от 11 Септември 2001 е станал толкова огромен и толкова потаен, че в момента никой не знае точно колко пари струва на данъкоплатеца, с колко хора си служи, колко програми съществуват в него или колко агенции изпълняват една и съща функция.

Това са някои от разкритията на двугодишно разследване на Уошингтън Поуст, което показа нещо, равняващо се на алтернативна география на САЩ - една свръх секретна Америка, скрита от общественото полезрение и липсващ цялостен надзор. След 9 години на безпрецедентни разходи и растеж, резултатът е, че въведената система за опазване на сигурността на САЩ е толкова масивна, че е невъзможно да се определи нейната ефективност.

Други констатации на разследването включват:
*1 271 правителствени организации и 1 931 частни компании работят върху програми свързани с противодействие на тероризма, националната сигурност и разузнаването базирани в около 10 000 обекта в Съединените Щати.


*Около 854 000 души или 1,5 пъти числото на живущите във Вашингтон D.C. притежават разрешения за достъп до информация и местоположения с ниво "строго секретно ".

В този комплекс има толкова много клетки от които не може да се търси отговорност и конкурентни крила, всяко от които би могло да се отклони от функциите си и да предприеме атака на американска почва и да направи така, че да изглежда, че друга "терористична" организация или нация я е извършила. Това може да звучи твърде конспиративно на обикновения наблюдател, но би било поразително наивно да се мисли, че в масивен комплекс като този, с такива възможности, с толкова малко надзор и отчетност и взимайки предвид заложените огромните суми пари, няма евентуално да се случи нещо трагично. Последствията биха били най-меко казано застрашителни.

Ние вече имаме случай на доказано вътрешен терористичен акт - атаките с антракс от 2001г., в следствие на които 5 души загинаха от болестта а 17 други се разболяха. Единственият виновник (според ФБР) - правителственият учен Брус Ивинс се самоуби през 2008г. и ФБР закриха случая.
Няма да е пресилено да се мисли, че всякакви действия отдалечаващи ни от състоянието на перманентна война, както и всякакви съкращения на военните разходи, които биха застрашили съществуването или интересите на много от най-големите, най-влиятелните и най-доходоносните корпорации в света, ще дадат като резултат подобни атаки в опит да се възбуди военен конфликт. Предупреждението на бившия американски президент Дуайт Айзенхауер за "неоправданото влияние" на военно-промишления комплекс, и "потенциала за катастрофално нарастване на скритата власт" бледнее в сравнение с модерния частен военно-промишлен комплекс. И докато много от тези компании в момента разчитат на долари събрани от американския данъкоплатец, то те не са част от правителството - те са глобални частни субекти със свои собствени интереси, подобно на банковата система на Федералния Резерв. Всъщност, когато разчоплите материята ще видите, че много от тези частни военни компании се финансират от световния банков картел.

Опитвайки се да разберем действащите зад войната сили трябва да отдадем внимание на думите на носителя на два медала на честта на американския конгрес - бригаден генерал Смедли Бътлър (US Brigadier General Smedley D. Butler). Той много точно обобщава ситуацията със следните свои думи:
"Прекарах 33 години в пехотата (marines), бидейки през повечето време охранител от висока класа за големия бизнес, за Уол Стрийт и банкерите. Накратко - бях изнудвач, работещ за Капитализма... Широката общественост плаща сметката. Тази сметка води със себе си ужасен отчет. Новоположени надгробни камъни. Осакатени тела. Съсипани умове. Разбити сърца и домове. Икономическа нестабилност. Тежко данъчно бреме за поколения напред." 

За получим само два кратки примера за това как банковият картел оперира зад кулисите по време на войни, помислете върху следното. Геноцидната касапница в Северна Африка, която изби над 5.4 милиона души беше ентусиазирано подкрепена от МВФ и Световната банка. В доклад отнасящ се до Северна Африка, озаглавен "Бизнесът с Война в Демократична Република Конго", Дена Монтагю (Dena Montague) и Фрида Бериган (Frida Berrigan) обясняват:

"Международният Валутен Фонд и Световната банка съзнателно допринесоха за военното усилие. Международните институции за отпускане на заеми хвалеха Руанда и Уганда за увеличаването на техния брутен вътрешен продукт (БВП), което всъщност беше в следствие от незаконното разработване на ресурсите на Демократична Република Конго (Конго е най-големият производител на кобалт в света, голям производител на мед и злато и притежава 30% от диамантените залежи в света). Въпреки, че МВФ и Световната банка знаеха, че нарастването на БВП на Уганда и Руанда е пряко свързано с войната в Конго, те настойчиво ги даваха за пример за икономически успехи..."

В друг пример за гротескното печалбарство от високи нива смърт, членове на банковия картел направиха състояния от производството на касетъчни бомби. Вестник Гардиън разкрива подробностите:

"Смъртоносната търговия с касетъчни бомби се финансира от най-големите банки в света, които са дали заеми или са уредили финансиране в размер на 20 милиарда долара на фирми, произвеждащи противоречивите оръжия, въпреки нарастващите международни усилия за тяхната забрана.

HSBC...(това, между другото е банката, която ще финансира и нашата централа "Белене") е спечелила повече от всяка друга институция от компании, произвеждащи касетъчни бомби. Английската банка е спечелила общо 657.3 милиона лири стерлинги от такси, уреждайки полици и оферти за дялово участие за фирма Текстрон (Textron), която произвежда касетъчните муниции... Смъртоносното оръжие може да експлоадира години след сраженията, убивайки и осакатявайки невинни хора...

Голдман Сакс, Банк Ъф Америка, Джей Пи Морган и базираната в UK Барклийс Банк, са също включени в списъка на най-лошите банки (финансиращи производството на касетъчни бомби).

Голдман Сакс (американската банка, която направи 3,19млрд. долара само за 3 месеца) спечели 588.82$ от банкови услуги и даде заеми на стойност  $250 милиона, на производителите на касетъчни бомби Алиант Техсистемс (
Alliant Techsystems) и Текстрон (Textron)."

Нека обобщим всичко това - световният банков картел и частния военен комплекс са подобни на вирус извън контрол, изискващ постоянно състояние на война. Те са по съществото на своята природа паразитни, сведоха се до фашистко предприятие, което оцелява и печели от разрушение. Ако не получат война, те ще си създадат такава, в интерес на тяхното собствено оцеляване. Както бивш ЦРУ шеф (Station Chief) John Stockwell веднъж обяснил:" Враговете са необходими за това, военната машина на САЩ да се върти." Това прозрение може да бъде сега разширено до измеренията на глобалния банков картел.  Сега врагове са необходими за да се въртят колелата на световния банков картел. Под прикритието на "Войната срещу Тероризма" те предприеха мащабна кампания на насилието извън САЩ, докато системно ограбват икономиката и намаляват гражданските правав САЩ. 

И тъй, докато щатското и световното население става все по-радикално, а околната среда става все по-враждебна, с все по-ограничени природни ресурси, в отчаян опит да удържи властта си, глобалният банков картел ще ескалира действията си от икономически атаки към световни повсеместни престъпно/военно базирани нападения. Това е ясната пътека по която сме тръгнали - Пътят към IIIСВ.

Следва: IX: Историята се повтаря













Тагове:   политика,   война,   тероризъм,


Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: brink
Категория: Политика
Прочетен: 589090
Постинги: 147
Коментари: 414
Гласове: 534
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930