Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2010 15:06 - Пътят към III световна война - IV: Барабаните на Войната
Автор: brink Категория: История   
Прочетен: 2927 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 14.10.2010 16:24


 IV: Барабаните на Войната

Как този имперски, фашистки банков картел ще реагира на бунт? Как ще запази властта си над все по-радикализираното и враждебно население на САЩ?

С цел да предотвратят организирано въстание, те вече ескалират пропагандните си усилия, опитвайки да разделят и разсеят вниманието на населението. Стратегията им "разделяй и владей" е вече на показ. Техните медии (водещите в страната) драстично увеличиха покритието си и се фокусираха върху реторика на разделението, използвайки делителни теми като имиграция, расизъм, религиозен фанатизъм, "мързеливите безработни", "благополучие по право", гей бракове и т.н., за да разделят населението и отвлекат вниманието му, пречейки на масите да се организират срещу истинските си потисници.

Това пропагандно усилие е само временна мярка и няма да е достатъчно в дългосрочен план. С продължаваща да се руши икономика, банковия елит рискува да бъде съборен в резултат на собствената си алчност. Затова те ще се обърнат към физическо, военно-базирано насилие, да сподавят население, което не може вече да бъде контролирано чрез пропаганда и икономическа принуда.

Перефразирайки политическия анализатор Анатол Ливен, класическата стратегия на изложена на опасност олигархия е да пренасочи недоволството сред населението към националистичен милитаризъм. Време е, за пореден път, да ударят барабаните на войната и да се поведат гражданите към патриотична жар. Източникът на следващия цитат е неизвестен, но мъдростта му е нещо, което ние изпитахме, първа ръка, в близкото минало:
"Пазете се от лидера, който бие барабаните на войната, за да разпали в гражданството патриотична жар, защото патриотизма е нож с две остриета. Той едновременноокуражава кръвта, но и стеснява разума. И когато барабаните на войната достигнат трескаво възбуден ритъм, кръвта закипи от омраза, а разума се е затвотил, лидерът не ще има нужда да конфискува правата на гражданите. По-скоро гражданите, просмукани от страх и заслепени от патриотизъм, сами ще му предадат всичките си права, и то на драго сърце." 

Увеличена външна заплаха ще доведе до увеличаване на вътрешните мерки за сигурност и ще даде условия и претекст за налагане на полицейска държава. Както вече видяхме в първата фаза на енергичните мерки срещу гражданските права след започването на "Войната срещу Тероризма", когато бунтовете и изблиците на въоръжено въстание започнат вътре в САЩ, отново ще бъдат представени външни заплахи - истински или измислени, за да оправдаят крайните мерки за потискане на американските граждани и за допълнително репресиране и отклоняване на вътрешното недоволство. Без външен враг, срещу когото да се обедини населението, то ще се обедини срещу вече съществуващите вътрешни сили.

Банковия картел създава свой, невъобразим враг - тероризма. Желанието им е да съдим за тях според враговете им, вместо според резултатите от действията им и да ни убедят, че в сравнение с тероризма, всичко останало е приемливо, по-рационално и по-демократично.

Следва: Китайската изкупителна жертва: Търговска и Валутна Война





Тагове:   война,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. misbis - izklu4itelno to4no
08.10.2010 16:01
skoro se o4akva ne6to goliamo, no ne razbira se dobro za nas-robite im
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: brink
Категория: Политика
Прочетен: 586204
Постинги: 147
Коментари: 414
Гласове: 534
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031